Tuesday, February 28, 2012


pencalonan muzik-muzik

Alhamdulilah setelah menunggu hampir setahun akhirnya lagu 'aku bkn pilihanmu' dpt juga memasuki pencalonan muzik2...lagu ni adalah sebuah lagu yg agak mencabar bagi saya kerana lagu ini perlu bnyk bermain emosi..hopefully lagu ini akan mendpt tempat..insyaallah doa2 kan ya.....amin


Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, February 27, 2012

cuba try test...

Sessi test..first time try upload gamba n text menggunakan galaxy..slalu dr ipad jer..agak tercari2 gak :-) now rasanya dah ok bolehlah kot


Test!test! Ado ko ni...:-) nampak ko den ni ha...


Published with Blogger-droid v2.0.4

my marcella

Published with Blogger-droid v2.0.4

Birthday girl


posted from Bloggeroid

Tuesday, February 21, 2012

Lepat pisang..

Lepat pisang isma:-)

Bahan2:
Pisang,tepung gandum, tepung beras, gula,garam,santan,daun pisang. Cara2:
Pisang di potong kecil kemudian di lenyekkan seperti di dalam gambar ,kemudian masukkan santan 1 cawan, masukkan tepung beras lebih kurang setengah cawan, garam dan gula, gaul sebati, masukkan tepung gandum lebih kurang 11/2 cawan dan kacau maka siaplah adunan ... Salai daun pisang . Ambil 11/2 sudu adunan ke dalam daun pisang kemudian di bungkus dan di kukus... Ok dah siap :-) senang, simple dan sedap

Monday, February 20, 2012

Behind the scene sofazr the movie jiwa kacau

Hari ni adalah shooting utk bts sofazr the movie jiwa kacau .. Alhamdulilah setelah lama menunggu akhirnya siap jugak filem ini...kepada korang semua jgn lupa menonton filem ini bila di tayangan di pawagam kelak...

Sunday, February 19, 2012

aku bukan pilihanmu & Hatiku bkn utk kau curi _Akustik Ismaliza@ isma af7



Aku bukan pilihanmu -Isma AF7

Jutaan hari berlalu sudah
Tak ku sedari begini jadinya
Kisah yang indah berlalu sudah
Cintaku musnah hancur berderai

Betapa dukanya hatiku
Bila cintaku tak ke mana
Hatiku kau guris luka
Ku tabahkan jua hatiku ini

Chorus
Cintamu yang lalu
Masih ku terasa
Akan diri ini sama bagai dulu
Kenangan bersamamu
Masih ku terasa
Apakan daya aku bukan pilihanmu

Ulang Chorus

Derita yang ku tanggung ini
Jiwaku terus meronta
Tak tertahan pedih hatiku
Hanya doa ku kirimkan untukmu

Friday, February 17, 2012

lagu-Bo Amir (cover by Ismaliza)




LAGU lyrics

hariku
harus dipenuhi dengan kehadiranmu sayangku
fikiranku
hanya dipenuhi dengan senyumanmu

alangkah indah
jika dirimu sentiasa
di sisiku sayangku
berikanku hanya satu
hanya satu
lagu

hariku
harus dipenuhi dengan kemanjaanmu cintaku
fikiranku
hanya dipenuhi dengan suaramu divaku

*
alangkah indah
jika dirimu sentiasa
di sisiku sayangku
berikanku hanya satu
hanya satu
lagu

*ulang

lagu-Bo Amir (cover by Ismaliza)




LAGU lyrics

hariku
harus dipenuhi dengan kehadiranmu sayangku
fikiranku
hanya dipenuhi dengan senyumanmu

alangkah indah
jika dirimu sentiasa
di sisiku sayangku
berikanku hanya satu
hanya satu
lagu

hariku
harus dipenuhi dengan kemanjaanmu cintaku
fikiranku
hanya dipenuhi dengan suaramu divaku

*
alangkah indah
jika dirimu sentiasa
di sisiku sayangku
berikanku hanya satu
hanya satu
lagu

*ulang

ombak rindu isma af7

My princess.....

Salam hi... Hari ni nk citer pasal puteri2 kesayangan saya.. Aida,awin,marcella...penghibur di kala suka duka..kalau sakit bila diorg kiss jer boleh hilang... Hehe magic sgt.. Walhal masih sakit:-).. Melahirkan mereka adalah satu pengalaman yg cukup hebat.. Melahirkan Aida sakit sama mcm melahirkan Marcella tapi awin xdelah sesakit melahirkan yg lain... Perasaan di dewan bersalin masih jelas di depan mata.. Kesakitan yg ada xdpt di gambarkan dgn kata2... Bila nk bersalin saya selalu pastikan saya dpt melihat waktu... 'oo lagi 1 jam saya dpt lihat anak saya''saya mesti dpt tgk anak saya dlm 30 minit' dan dari situ dtg semangat utk melahirkan anak saya...sakit sudah pun saya tolak ke tepi... Dan kesemuanya saya lahirkan secara normal alhamdulilah...pada awalnyer saya di beritahu doktor saya tepaksa di bedah kerana baby besar .. Saya bertekad utk cuba melahirkan secara normal...dan usaha itu berjaya .. Lahirlah baby bulat yg di beri nama seri adryana marcella....:-) ok jap lagi sambung ada keje plak.......

Thursday, February 16, 2012

Me & chatime

Salam... Hi hari ni nk citer pasal chatime.first time rasa xde ler istimewa mana pun cuma trend minum chatime.. Tapi kan setelah beberapa kali menikmati chatime adusss sedap ler pulok.. Dgn pearl,jelly tambah plak red bean mmg ler buat saya sentiasa mencari chatime... Seminggu adalah 5x minum... Emm now kena kontrol sket takut kencing manis.. Tapi jgn risau mintak jer less sugar.. Tiap2 hr minum pun xpe... Cer korg try :-)
Me n marcella....

My mucuk marcella....

Salam... Test!test! Hi.. Baru jer upload app ni kat ipod... Kita tgk cemana ok ker x hehe... Klu ok nampaknya lebih rajin lagi meng update blog yg kejap ado kejap xdo..bkn apa kekadang nk bukak laptop malasss betul... Sbb dah ada yg lebih mudah utk tweet2, fb dan yg sewaktu dgnnya.. Now laptop hanya dok diam2 kat tepi almari tu.. Ujung2 baru guna utk update kerja2 office :-) sian sian...ok now nk tgk boleh ker x upload gambar jeng jeng jeng..... Brrsambung.........