Saturday, December 22, 2012

Simply safari isma dan linda eva























Tuesday, December 18, 2012

Pergi dah bontet....... Kucing saya😭😭

Hari ni rabu 19hb disember 2012 tepat jam 11.40am bontet pergi meninggalkan dunia ni... Sehabis usaha telah kita kerah utk memastikan bontet baik seperti sediakala tapi Allah lebih menyayanginya...bontet seekor kucing yg aktif, mesra dan manja sudah bersama dgn keluarga kita sejak marcella berumur2 tahun .. Dan bontet adalah hadiah harijadi utk marcella dari mirnawan dan noorah... Bontet di jaga sehabis baik .. Di beri makanan yg berkhasiat..sihat sampai nk angkat pun xlarat... Ingat lagi dia suka kejar kami2 yg kat umah ni :-) manja... Kami nk ke singapore selama 5 hari dan mula pikir kat mana nk hantar buah hati ni... So terus ke pusat penjagaan harian khas utk kucing supaya dia selesa makan minum terjaga... Balik dari singapore terus ambik dia.. Mula terasa lain sbb bontet diam ... Dan hari seterusnya dia xmahu makan dan minum tak seperti kebiasaan
.terus hantar dia ke klinik... Doktor kata demam dan selsema.. Ambik ubat paksa dia makan sbb nk dia cepat baik...keadaan berterusan... Sampailah hari ahad suami kata nk bawak dia ke klinik lagi sbb keadaan masih sama....itulah kali terakhir kita tgk dia dalam keadaan bernyawa...... Kata doktor lagi 3 hari leh datang ambik dia.... Setiap hari kita rindukan bontet... Sampailah masa utk ambik bontet.. Bukak jer pintu klinik " hai doktor mcmana kucing saya dah ok ker?" Teruja kita nk tgk bontet... " sorry miss kucing u sudah mati baru tadi" YaAllah sedihnya... Airmata jatuh xhenti2 tgk keadaan bontet air yg di masukkan dalam badan bontet pun masih ada ....kita nangis kat situ jugak.. Marcella yg memang rapat dgn bontet keliru knp bontet xbangun... Bila kita terangkan baru dia faham dan nampak kesedihan dari mata dia... Xsampai hati nk angkat bontet.. Call staff minta uruskan bontet sebaiknya utk perjalanan terakhir... Yerrr dia hanya seekor kucing.. Tetapi bontet adalah sebahagian dari keluarga kita... Sakit dia kita turut terasa... RIP bontet mama miss u so much,....... :-)













Monday, December 17, 2012

Tempat pensel anak...

Xde buat apa tadi... Tetiba teringat kain yg lama dah beli tapi xpakai... Dan tetiba gak dpt idea nk buat tempat pensel... :-) stelah 30 minit siapkah benda ni.. Xsusah pun.. Kena sabo sket jer sbb jahit tangan :-)







Friday, December 14, 2012

isma,kombo seni udara TUDM

persembahan dengan kombo seni udara TUDM
perform lagi
Isma & Kombo seni udara TUDM
alhamdulillah selesai dah show ..seronok perform dgn sri mawar coz saya dah hampir 15tahun bersama kumpulan dah paling special ayah saya ,pakcik2 saya adalah pemuzik utk kumpulan ini..senang bekerjasama tak banyak songeh..:-) pernah ada pengalaman perform dgn band yg ketuanya sgt keras kepala degil...lantak pi lah mmg saya takkan join kumpulan yg ketuanya suka mementingksn diri sendiri..pengalaman istimewa juga telah saya sematkan di hati sepanjang saya bersama kombo seni udara TUDM..antara kenangan terindah bersama kombo seni udara tudm sbb dari pegawai sampailah pemuzik semuanya baik hati dan banyak memberi tunjuk ajar kepada saya untuk menjadi penyanyi yang baik..dari resident artisnya dan juga group penarinya semuanya best..bnyk kenangan woo..dan yg pasti kalau perform saya selalu di beri tugas untuk membawakan lagu-lagu tradisional dan selalunya memang kena nyanyi lagu DCT lah apalagi hehe...dan saya selalu bekerjasama dengan atilia(peserta malaysian idol 1) bkn nk ckplah mmg suara dia mantap giler dan sesuai membawakan lagu2 bernada tinggi..slalu kalau show mesti lepas soundcheck kami merewang kat kl cari subanglah,spraylah apalah ada jer...slalu show kami mesti ada sessi tari menari so dah biasa show habis kul 2,3am jenuh berpoco-poco..penat tapi pengalaman tu yang mahal...satu pentas dengan artis2ternama tanahair di waktu itu rasa macam bertuah sangat ...xsangka dan peluang tu hanya dapat bila saya terpilih utk menjayakan show brsama kombo ni....sebelum bersama group ni terlebih dahulu saya bersama kombo telekom malaysia seawal 16tahun...waaaa ni lagi best sbb saya selalu outstation time tu baru 16tahun bila dapat pergi jauh cam best sgt ..sekali show dapat rm300 wow!! masa tu rm300 kira besar utk budak macam saya..hehehe...dan dari kombo telekom ugalah saya berkenalan dengan zul2by2...chewaahhhh..nantilah citer k..hik hik hik...sogan den..dan saya teruskan bersama band dcity cops9(polis band) hehe...adoi tamaknyer aku hahaha..bkn tamak tu namanya rezeki alhamdulillah xsia2 belajar nyanyi lagu2 lama dari kecik sbb lagu2 lama ni permintaan tinggi.dalam majlis2 makan malam selalunya lagu lama nisentiasa menjadi pilihan...dan sampai lani masih lagi belajar....oklah hanya coretan kenangan ..utk di abadikn ..dan utk di baca di masa akan datang.....salam......Isma

Wednesday, December 12, 2012

kita & pembantu

salam..hai hari nak citer pasal pembantu rumah..selepas berkahwin saya hanya menukar pembantu rumah sebanyak 2x jer syukur dapat pembantu yg baik2 dan menghormati keluarga saya..semalam pembantu yg bersama dgn saya hampir 9tahun pulang bercuti lebih kurang 2 minggu..risau juga buat sampai angin dia xnak kerja pulak dah sian lah kita ni hehe tapi tawakal jer dah pun belikan tiket balik dia..hopefully sampai masa adalah dia keluar dari pintu ketibaan tu..ok now saya surirumah sepenuh masa menguruskan rumahtangga anak2 dan suami sendiri..syukur anak2 sudah pandai berdikari ,boleh pulak di suruh2 ..membantu lah jugak...cuma urusan memasak kita lah ...isyshhh ok out dulu ada plak keje menanti..mata pun cam berat jer...tido jap 15minit charge bateri hahahahah..

Saturday, December 8, 2012

Uss kita dtg.....

Salam hi... Wow best nye dpt bercuti ke universal studio singapore anak2 enjoy yg penting korg klu nk pi sana tlglah ambik express pass so xyah beratuq panjang masa pun tak terbuang.. :-) sqt2 berbaloi ambik pas ni...apapun paling enjoy ride mummy fuyoooo kuang ajaqq... Dlm gelap2 terkono chettt! Hahaha fun sgt.. Terserlah kat gambar betapa cuak muka memasing hahaha...ok nanti citer lagi la ni nk pi lego land pulak... Lalalala...






Thursday, December 6, 2012

Menuju ke jb....

Salam hi... Now saya n seluruh ahli keluarga menuju ke jb. Masa utk bercuti hehe .. Emm apo nk tulis pun xtau lallalalalala....







Monday, December 3, 2012

saya,gitar dan lagu...

salam hi..hehe nk citer pasal gitar plak...yg tu mmg gitar kesayangan lah hadiah dari Zimi Sofazr masa birthday yg ke xx..(rahsia) :-) specialnyer ialah saya belajar sendiri main gitar tetap gigih nk petik gitar walaupun xbape pandai..dlm kata xpandai tu bnyk gak cover lagu2 org..usaha sampai lah lagu tu sedap sket..hahaha xsedap mana pun sebenarnya..ada yang suka ada yg xsuka...alah bkn boleh nk puaskan hati semua org betulx betul x...kord gitar yg kira memula wajib ialah G,Em,C,d ulang2 tu jer sampai kematu jari...pastu teringin plak nk try lagu lain...belaja plakngan buku..ada nk terpusing pale otak ni belajo gitar susah nyer.dah ler kidal..nk pi sek belajo gitar time kelas sume besar2 marcella..alahh segan pulak..so belajar jer lah sendiri...sampai la ni masih lagi terkial2..tapi tetap xputus asa..hahah ni antaranya:- (xyah nk kutuk sgt hahaha)

hatiku bukan untuk kau curi

Sunday, December 2, 2012

Sessi membeli buku sekolah...

Salam...wah wah wah mentang2 blog dah lawo kata kauuuuuu... Semua pun nk masuk blog.. La ni kita tgh dok beli buku sekolah anak2 yg menengah..adehh bnyk gak yg xde lagi.. Emm.. Mmg kena beratur lah bukak sekolah nanti.. Mengelakkan beratur tulah yg beli awal.. Pun sama gak jawabnya...



baru ler nk pandai... ngee ngee...

emm..dari pagi tadi dok belek2 blog ni....so jadilah hujan2 love tu bagai ...hahaahh nyampah hehe..eh ada lagu lagi ambik lagu akim tu sebab tgh demam citer adam dan hawa yg kekadang buat kita sakit hati sangat menengoknyer...geram tol dgn ain yg cam bangang sangat hahaha ade ker patut biar si Am tunggu sampai 8tahun...AJEgileee..hhaha...pasni for sure saya akan selalu ber blog menghupdate segala macam perkara,benda,dan seumpamanya utk mensantekkan lagi blog ni....korg mana2 yg dah pro tu sudi2kanlah mengajo hakak yg baru nk berblog ni..ok tata nk pi buat kej sket..buat apa2 yg patut ..publish!

Istanbul Aku Datang


 salam hi.....hari ni kasi uolss dengar lagu adik kita "aku datang' tapi bkn tomok nyanyi ....kita sendiri yg nyanyi..ok record lagu ni selepas habis preview filem ni....jiwa dan munge2 hati tgk citer ni..cisss....puii...dah lama xrasa camni hahahhaha..ok citer ni mmg best dari segi plot,shot,sinematografi tip top mmg puji lah kn sbb adik kita kat dalam tu...tapi mmg bagus..Tahniah lah buat pengarah citer ni...Lisa surihani mmg menjadi dlam citer ni boleh rasa bila dia happy,sedih,keterujaan dia tu hehe...beto plakrasa cam nk sepak muka dia masa mula2 tu lah sbb dia xleh nk bertimbang rasa langsung ngan pompuan....kedekut maggi lagi hahahaha....tomok plak lakonan ada peningkatan,suka tgk sbb mula2 kita tgk dia mmg budak baik giler lah..tapi rupanya playboy ..ishh mongok tau xsuka lelakicamni hahaha....tapi start munge2 hati kita bila Beto start ambik berat pasal lisa....isyhh oklah uolss tgk citer ni k..sure terhibur...

Isma AF - Aku Bukan Pilihanmu (MTV Full Version) Dengan Lirik Sekali

Cup cakes saya!!!

salam hi ..hari ni saya free sket so dapatlah buat apa yang saya suka dan di antaranya ialah membuat kek....dan hari ni saya buat cup cakes kegemaran anak2 saya....xdelah susah mana pun....yg kata susah tu malas sebenarnya heheheh.....sya pun kekadang malas jugak tapi bila tgk muka si kecik tu tak sampai hati terus rajin hahhahahaha....ok inilah hasilnya..saya habiskan masa xsampai 20minit uk siapkan 40 biji cup cakes utk 6buah hati saya termasuk bapak diorg hehehe pun mmg suka.....selalunya diorg suak makan time tgk tv,main games, kekadang study pun makan jugak so adalah sedikit penjimatan di situ maklum ler anak ramai kalau beli kat luar sebiji ada yg rm2 ...anak2 saya pun kalau makan boleh tahan gak .so buat sendiri lebih jimat lebih puas hati..hambooiii...publish! :-) (cam citer istanbul aku datng tu pulek) keh keh keh...