Saturday, November 26, 2011

Salam dari Brunei

Salam....uisyhh rasanya dah lama giler xupdate apa2 kat sini...hehe sorrylah bukan apa mmg busy tahap gaban dah ni..kekadang bila dah bukak fb n twitter terlupa plak nk update kat sini..pe kabo semua..hopefully sume sihat...isma seperti biasa sentiasa sihat emm tambah sihat kot..hahahaha alaaaaa xmo ler..nk kurus ...now isma berada di Brunei menjayakan persembahan utk majlis perkahwinan keluarga di raja..alhamdulilah inilah yg di namakan rezeki..tq Princess..isma xkeseorangan di sini ..antara artis yg terlibat sama ialah salwa abdul rahman,ani maiyuni,azizulkhamis,rohana jalil,eka deli ,adera dari indonesia...meriah sangat show kat sini...oppsslupa ada juga nassier wahab..

Saturday, May 28, 2011

Me & gitar....

Yuhu... Hi... First time main gitar masa umur 14 tahun... Bkn tau main pun bajet mcm pandai ler time tu.. Chord yg tau pun G,Em,C,D tu jer dok ulang2 hehe... Boleh di katakan selepas tu saya belajar dgn buku jer al maklum ler saya ni kidal so idok ler bnyk bebudak sekolah yg nk ngajor..leceh katanya.. Sampai ler skung saya belajar kat buku jer.. Eh eh ada gak yg sudi ngajo xlain xbukan en. Suami merangkap kawan,kekasih dan semua..now oklah sket ada jugak ler lagu yg dah boleh di bawak walau x terror mana pun tapi bolehlah dari xde ahakss :-) lagu plak saya cukup suka petik gitar lagu2 jiwang karat bukan apa senang sket xde ler laju bebeno... Kira2 lagu zaman awal2 90'an tu mmg dalam senarai lah..kekadang sayup jer bila nyanyi lagu2 time tu teringat plak zaman keremajaan awok hehehe... Dup dap dup dap teringat lah plak pakwe2 time sekolah dulu hahahha.. Dulu time sekolah kira kita ni slalu ler jugak naik atas stage perform.. Asal ada program jer kita nyanyi asal kita nyanyi jer ada program...cikgu2 pun dah xdeler pulok nk memanggil yg lain.. So awok jer ler yg turun naik stage... Ceewahh...bersambung.....

Monday, May 16, 2011

sessi makan2 bersama Fansisma..Eva


pada hari jumaat 13hb Mei bertempat di Qthai restoran Cheras,fansisma Eva dan isma ada membuat sessi berjumpa dan sembang2 sambil makan2..lama betul tak jumpa semua pun mmg last minit planning xramai yg dapat join sbb sibuk dengan komitmen lain2..apapun enjoy sangat banyak cerita yang kami sembang2 dari AF,mentor,artis tu artis ni hehe...dan semua yg join isma malam tu isma hadiah kan 1cd dan poster tanda ingatan dan terima kasih kerana xjemu2 menyokong isma...ok utk yg lain insyaallah ada rezeki kita jumpa lagi k.....~love~ kak isma ~HATIKU BUKAN UNTUK KAU CURI~

Thursday, May 12, 2011


hatiku bukan untuk kau curi.........


alhamdulillah hari nih adalah hari ke12 saya berpantang..dan rasanya dah cukup sihat utk bekerja kembali..lega juga rasanya sebab rakaman album saya dah selesai dan kini saya bernaung di bawah Global Records kepunyaan Zimi sofazr dan one sofazr..terharunya bila dapat tawaran dari mereka,..opss bukan sebab suami saya ya hehe(maklumlah mereka agak rapat)saya pun kena audition jugak..lulus ker tidak..dan ternyata rezeki berpihak kepada saya terima kasih global records..oh ya utk album nih saya menyanyikan 4buah lagu solo dan 2 buah lagu duet bersama suami..dan akhirnya cita2 saya utk mempunyai lagu duet brsama suami tercapai..kenapa saya memilih suami? senang jer jawapan dia..lagupun lagu cinta jadi sesuailah yer nyanyi dengan suami..lagipun zul dulu pernah popular dengan rangkaian lagu-lagu duetnya bersama artis2 popular tanahair.dan saya hanya mencari peluang itu...dah tentu partner hidup saya mmg dah penyanyi so duet dgn dia jer lah..hehe..sepanjang rakaman semuanya lancar walalupun agak sibuk dengan shooting dan sebagainya tapi alhamdulillah selesai dengan sukses rakaman album ini.oh ya dan ada lagi kenangan terindah saya ketika rakaman album ini...saya mengandung 1bulan setengah..dan saya dedikasikan lagu "hatiku bukan untuk kau curi" untuk nya..sepanjang rakaman lagu itu jiwa saya sangat tenang..dan sehingga saat ini ingatan saya xpernah putus untuknya..walaupun baru berusia 10minggu saya dapat rasakan kasih ini telah pun tertumpah padanya......namun rezeki tidak menyebelahi saya dan dia pergi...namun kehidupan harus diteruskan..dan kini saya bersedia untuk bekerja kembali........

Tuesday, May 3, 2011

pelakonsofazr the movie jiwa kacau................





aku..............ISMALIZA dan jamu..




hari nih hari ke 3 dalam pantang....bosan betul kat umah..dah terbiasa bekerja bila kena dok umah xkeruan ..anak2 pun sekolah tinggal si kecik jer..Marcella kalau ada mmg riuh umah tapi bila dah tido kembali sepi rumah nih...kalau ckp pasal pantang..memang isma jaga betul dalam pantang nih.dah 5x bersalin + 1x keguguran nih setia lagi dengan produk nona roguy..memang bagus betul..dulu lagi 4 bulan nak berkahwin ibu syorkan ambik jamu nona roguy nih untuk rawatan dalam badan..alhamdulillah rezeki dapat anak cepat...bila kita bersalin luka dalaman yg kita tak nampak..nih yg kita kena jaga,kadang2 kita rasa sihat mulalah nk langgar pantang last2 mulalah sakit pinggang,sejuk2 tgh malam...kena jaga yer..jgn main2 tau...tapi namapun manusia kekadang terlepas gak air sirap seteguk dua hehe...hepp!!! no no no..xmo xmo..nanti kita sambung lagi k.....nk rest jap

Monday, May 2, 2011

10 minggu...dan kau pergi......




salam....tanggal 30April berita yang sangat-sangat melukakan saya..saya kehilangan kandungan saya yang berusia 10minggu...pendarahan sedari pagi adalah tanda-tanda awal saya bakal kehilangan dia...dari rumah menuju ke klinik saya berdoa semoga Allah memelihara kandungan ini sebaiknya..pendarahan ini saya anggap normal..dan hanya untuk menyedapkan hati...bila scan sah lah doktor mengatakan saya keguguran dan harus di cuci ...airmata turun dah tak tertahan lagi..walau hanya 10 minggu percaya atau tidak kasih ini telah pun tercurah padnya..saya sayang kandungan saya..tapi saya tidak punya rezeki untuk mendakapnya....terima kasih atas sokongan keluarga,teman2 dan fans tersayang xlupa juga suami saya yg sentiasa ada di saat suka dan duka saya...ada juga yang bercakap mungkin terlalu penat atau stress menjadi punca..tapi bagi saya ianya tidak lerlibat langsung dengan keguguran saya..mungkin sudah di takdirkan ini bukan rezeki saya..Alhamdulilah saya sudahpun mempunyai 5 cahayamata..TQ ALLAH....sekarang saya sedang menjalani tempoh berpantang di rumah..saya pernah melalui tempoh berpantang sebanyak 5 x..cuma bezanya kali ini saya berpantang tanpa baby....bila saya berurut,bertungku,berbengkung dan makan jamu utk bersalin nih hati sedikit sayu...bau minyak nonaroguy nih slalu share dengan baby..emm..xpelah...now masa nak merehatkan diri...kerja kembali menanti 2minggu akan datang.....

Monday, February 21, 2011

Marcella birthday..

Alhamdulilah selesai sudah majlis hari lahir permata hati saya yang bongsu..marcella sekejap jer dah 3tahun..sebenarnyer birthdy marcella 27hb feb tetapi di sebabkan kesibukan abahnyer yg xdpt nk ada 27hb feb tu maka terpaksalah kita cepatkan seminggu..hehe..oklah tu ..thanks kepada yg datang..marcella nampak enjoy sangat..

Friday, February 18, 2011

marcella sayang.........

Salam..hi hari nih saya sibuk menguruskan majlis harijadi anak saya yang bongsu...ingat lagi maid saya cakap masa saya di AF marcella sambut birthday tanpa saya..sedih pulak rasanya..sbb tu saya nak raikan harijadi dia biarlah meriah sket..apapun tetap bersederhana...bercerita tentang barang2 keperluan harijadi nih mmg susah betul nak carik...semua tempat pergi ada gak harga nyer emm boleh tahan ler mahalnyer..maklumlah kita nih anak ramai,ekonomi kena jaga juga..nanti sibuk sangat nak grand lepas majlis sendu..adooii xmolah camtu..tapi hari nih saya ada jumpa satu kedai itu pun kebetulan..mmg berbaloi sangat..semua ada dari A-Z keperluan2 utk sambutan harijadi..harga jgn cakaplah murah giler dan yang paling best barang2 dia sama jek ngan kat kedai A yg sekian harganya tu..bila piki2 balik dah sah2 ler org tu meniaga mana nak bayo sewa kedai lagi..sbb tu kena naikkan harga..kalaulah ada rezeki saya mmg berminat nak bukak kedai mcmnih..mesti meriah hehe..yang penting harga jgnlah sampai sama ngan kedai A tu..hehe..dalam sibuk2 nih pun saya sempat ke studio untuk menyiapkan album sulung saya tu..Alhamdulilah rezeki anak2..bukan full album pun hanya ada 5lagu dalam album tu nanti..tunggu yer..

Thursday, February 17, 2011

isma.......................

isma......

salam......masa tgh menulis nih saya sedang rehat dari sessi belajar dan tip2 utk direct..fuyoooo bukan senang yer..mmg banyak benda nk kena belajar...dari kul 1pm sampai skung xabes2 lagi..sengal pun yer nih hehe..sbb dah lama stop belajar kan..masa kat AF dan sah2 ler belajar nyanyi hehe ha yg tu mmg ler kita suka sangat..kat kelas kalau main2 pun balik hostel leh practice lagik...ala tgk tu dah rindu dah ngan AF7..dulu kalau time camnih 6.15pm tgh gigih belajor menari sakan..sakit2 sume urat..cikgu aris mmg terbaik..bagus gilew mengajo...bayangkan yer dalam masa 3bulan tu leh turun 5 kilo...dengan exercise jek..skung nih jgn ckp lah hahaha sbb asyik duduk jek berat pun bertambah....nih tgh tunggu lagi sorang cikgu datang mengajar..opsss dah sampai nanti kita sambung lagi k.....adioozssszzz.....

Wednesday, February 16, 2011

aku dan hari ini....


salam hari nih biasa2 jer...seperti biasa sibuk dengan kerja2 pre pro filem sofazr the movie..recce dan sebagainya..fuhh!! boleh tahan gak kepenatannya..hehe tapi saya enjoy sangat dengan kerja nih..kadang2 mencabar..yelah dari sejak sekolah mana pernah bekerja ..abes sekolah terus kena sambar pastu dok umah,lepak beberapa tahun terus jadi artis..so start kerja nih rasa lain sketlah..tapi yang pasti saya rindu sangat nak nyanyi hehe kadang2 mana2 show yg boleh pergi mmg saya xlepaskan kat ofis pun mmg ada tempat jamming so kekadang mmg jamming n practice skali kat situ..banyak benda baru yang saya belajar dari staff saya dan orang2 di sekeliling saya...alhamdulillah dalam mencari rezeki tu jugak banyak ilmu yang saya dapat...terima kasih lah kepada mereka2 yang banyak membantu saya..Shah,fairuz,atan,amir,zimi,one,amir dan adik2 practical saya Lutfi,febrina dan ika....thanks ya..dalam sibuk2 nih jugak saya dan team sedang menyiapkan satu album istimewa antara saya dan suami..bukan album duet pun sebab hanya ada 2 lagu duet jer kat dalam tu yang lain semua lagu solo saya dan dia..alhamdulilah ada rezeki lagi..dan yang pasti lagu2 saya nanti adalah bertemakan cinta dan saya lebih menekankan irama balada kerana ia sangat sesuai dengan vokal dan diri saya..ok nanti kita sambung lagi k...nak sambung kerja sket sebelum tido..nite..guyssss..love mu family so much....TQ ALLAH..

Wednesday, February 9, 2011

Tuesday, February 8, 2011

Isma dan anak2 tersayang....................




salam...Majalah keluarga keluaran bulan ini ada menampilkan saya bersama anak2..sebenarnya saya memang suka bergambar terutama dengan orang2 yang saya sayang..anak2 adalah anugerah yang terhebat dan paling indah dalam hidup saya..Terima kasih Allah atas anugerah yang tidak ternilai ini..sehabis baik saya akan cuba menjaga mereka dengan baik dan sempurna.Harapan saya sama seperti ibu2 yang lain mendoakan anak2 supaya menjadi anak yang soleh dan berjaya dalam hidup..dan yang paling penting mereka sentiasa di sayangi dan di kasihi oleh orang2 sekeliling mereka..waktu saya meninggalkan mereka untuk menyertai AF7 perasaan saya di waktu itu hanya Allah dan saya saja yang tahu..semua lihat saya hanya senyum sepanjang di akademi fantasia tetapi di dalam hati saya hanya Allah yang lebih mengetahui..bila rindu saya mengadu hanya kepadaNya..Cikgu Siti Hajar dan Cikgu Syafi antara insan2 yang banyak membantu saya menjadi seorang ibu yang kuat di akademi fantasia....bayangkan anak yang baru setahun,anak yang bersekolh yang dari kecil saya jaga tiba2 mereka kehilangan saya..tetapi yang penting anak2 merestui...dan suami saya menjalankan tanggungjawab sebagai ibu dan bapa dengan baiknya sepanjang ketiadaan saya..bila saya rindu saya tahu mereka juga amat merindui saya..tetapi percayalah apa yang saya lakukan semua utk mereka.dan alhamdulilah rezeki saya sentiasa ada di dalam bidang ini..dan semua itu hanya untuk mereka...dan sekarang saya bersyukur kerana mempunyai anak2 dan suami yang sentiasa di sisi menyokong dan menyayangi saya,saya juga punya karier dan pekerjaan yang melengkapkan hidup kami sekeluarga...terima kasih Allah

Isma~aku Bukan Pilihanmu Full Version Mp3 | MusicDumper.com - Free MP3 Downloads, Music Search and Embed Codes for your Profile!



Isma~aku Bukan Pilihanmu Full Version

Friday, February 4, 2011

aku Bukan Pilihanmu..live dari Isma

video
salam hi....dan ini adalah video yg saya buat khas utk peminat yg nak dengar saya nyanyi lagu nih secara live..saya cuba juga walaupun xberapa pandai bermain gitar...bukan niat nk tiru sesiapa tapi sememangnya saya suka bermain gitar di waktu lapang saya..dan gitar terbaru saya dapat dari Zimi Sofazr hadiah utk harijadi saya tahun lepas..tq yer Zimi..sewaktu saya memetik gitar dan menyanyikan lagu ini..ada satu gossip yg memperkatakan tentang rumahtangga saya..emm.. dalam hati sedih gak lah tapi saya percaya jodoh pertemuan di tangan Allah..apa yg boleh saya katakan..saya dan suami masih lagi bersama dan bahagia bersama anak2..Doakan lah kebahagiaan saya bukan mendoakan yg tidak baik utk saya dan keluarga..Terima kasih kepada insan-insan yg banyak menyokong saya..memberi semangat terutama suami yang amat memahami perasaan saya di kala gossip itu di perkatakan..oklah dah tak nak citer lagi pasal nih..sekarang saya nak tumpukan pada projek saya akan datang..Nusan Bakti Corporation akan menerbitkan sebuah filem bertajuk SOFAZR THE MOVIE JIWA KACAU di mana menampilkan kumpulan sofazr sendiri di samping pelakon kegemaran saya Along,Angah dan tauke Raja Lawak.di mana untuk pertama kalinya Tauke dan saya sendiri di beri tanggungjawab untuk mengarahkan filem ini..dan sekarang team kami sedang bertungkus lumus membuat persiapan sebelum penggambaran pada Mac nanti.Doakan yg terbaik utk saya k..sayang semua.....love...

Monday, January 24, 2011

Isma Dan Biarkan Berlalu.......


salam hi..."Biarkan berlalu" adalah single isma yg seterusnya selepas "Aku bukan pilihanmu" dan untuk pengetahuan semua single kedua Isma juga adalah sebuah lagu yg berentak balada...ramai yang tanya kenapa keluarkan lagu2 yg berentak balada ketika lagu2 indie sedang hangat di perkatakan...jgnlah kita pandang sebelah mata lagu2 yg berentak begini..kerana lagu2 balada mmg ada pengikutnya sendiri....kerana pendapat saya lagu2 yg mempunyai lirik yg senang di fahami dan melodi yg bagus senang untuk di terima....dari komen2 yg saya dapat nampaknya mereka suka saya menyanyikan lagu2 yg berentak balada dan saya teruskan kesinambungan "aku bukan pilihanmu' dengan lagu yg bertajuk "Biarkan berlalu"...lagu ini menceritakan seorang wanita yg cuba utk mempertahankan hubungan tetapi gagal dan akhirnya dia akur dan redha..simple kan?....Insyaallah single terbaru dari Isma akan menyusul selepas bulan Mac nanti nantikan yer.................

Isma dan "HELLO"



salam hi semua..agak lama xupdate blog isma nih...bkn apa ada masa rajin bebeno....bila time malas dtg mmg xbukak ler blog nih..hehe..after abes shooting film "hello" hari tu Ismasibuk dengan editing film ini..sebagai penerbit dah jadi tanggungjawab Isma untuk memantau perjalanan filem ini..time editing hari tu mmg kerja xikut masa langsung...tapi serius saya enjoy dengan kerja saya..walaupun penat tapi puas hati sbb semua kerja penerbitan saya dah taulah serba sedikit..at least bertambah ilmu di dada nih..so far perjalanan "hello" nampaknya berjalan seperti di dalam jadual alhamdulilah berkat sokongan semua..semalam baru jer habis dubbing utk filem nih..klu nk tahu sepanjang 6hari di tempat dubbing saya sampai dah xkuasa nk gelak bila tgk film nih dengan telatah2 semua pelakon yg sgt best..kerjasama yg di berikan tip top! sgt berpuas hati..harapan saya utk filem ini semoga di terimalah hendaknya..bila kita tgk market sekarang penonton sudah mahu turun ke pawagan utk melihat filem 2 keluaran Malaysia.dan itu adalah satu perkembangan yg sangat baik dan ini juga Insyaallah dapat memberikan nafas kepada penerbit2 filem utk menerbitkan fil