Monday, February 21, 2011

Marcella birthday..

Alhamdulilah selesai sudah majlis hari lahir permata hati saya yang bongsu..marcella sekejap jer dah 3tahun..sebenarnyer birthdy marcella 27hb feb tetapi di sebabkan kesibukan abahnyer yg xdpt nk ada 27hb feb tu maka terpaksalah kita cepatkan seminggu..hehe..oklah tu ..thanks kepada yg datang..marcella nampak enjoy sangat..

Friday, February 18, 2011

marcella sayang.........

Salam..hi hari nih saya sibuk menguruskan majlis harijadi anak saya yang bongsu...ingat lagi maid saya cakap masa saya di AF marcella sambut birthday tanpa saya..sedih pulak rasanya..sbb tu saya nak raikan harijadi dia biarlah meriah sket..apapun tetap bersederhana...bercerita tentang barang2 keperluan harijadi nih mmg susah betul nak carik...semua tempat pergi ada gak harga nyer emm boleh tahan ler mahalnyer..maklumlah kita nih anak ramai,ekonomi kena jaga juga..nanti sibuk sangat nak grand lepas majlis sendu..adooii xmolah camtu..tapi hari nih saya ada jumpa satu kedai itu pun kebetulan..mmg berbaloi sangat..semua ada dari A-Z keperluan2 utk sambutan harijadi..harga jgn cakaplah murah giler dan yang paling best barang2 dia sama jek ngan kat kedai A yg sekian harganya tu..bila piki2 balik dah sah2 ler org tu meniaga mana nak bayo sewa kedai lagi..sbb tu kena naikkan harga..kalaulah ada rezeki saya mmg berminat nak bukak kedai mcmnih..mesti meriah hehe..yang penting harga jgnlah sampai sama ngan kedai A tu..hehe..dalam sibuk2 nih pun saya sempat ke studio untuk menyiapkan album sulung saya tu..Alhamdulilah rezeki anak2..bukan full album pun hanya ada 5lagu dalam album tu nanti..tunggu yer..

Thursday, February 17, 2011

isma.......................

isma......

salam......masa tgh menulis nih saya sedang rehat dari sessi belajar dan tip2 utk direct..fuyoooo bukan senang yer..mmg banyak benda nk kena belajar...dari kul 1pm sampai skung xabes2 lagi..sengal pun yer nih hehe..sbb dah lama stop belajar kan..masa kat AF dan sah2 ler belajar nyanyi hehe ha yg tu mmg ler kita suka sangat..kat kelas kalau main2 pun balik hostel leh practice lagik...ala tgk tu dah rindu dah ngan AF7..dulu kalau time camnih 6.15pm tgh gigih belajor menari sakan..sakit2 sume urat..cikgu aris mmg terbaik..bagus gilew mengajo...bayangkan yer dalam masa 3bulan tu leh turun 5 kilo...dengan exercise jek..skung nih jgn ckp lah hahaha sbb asyik duduk jek berat pun bertambah....nih tgh tunggu lagi sorang cikgu datang mengajar..opsss dah sampai nanti kita sambung lagi k.....adioozssszzz.....

Wednesday, February 16, 2011

aku dan hari ini....


salam hari nih biasa2 jer...seperti biasa sibuk dengan kerja2 pre pro filem sofazr the movie..recce dan sebagainya..fuhh!! boleh tahan gak kepenatannya..hehe tapi saya enjoy sangat dengan kerja nih..kadang2 mencabar..yelah dari sejak sekolah mana pernah bekerja ..abes sekolah terus kena sambar pastu dok umah,lepak beberapa tahun terus jadi artis..so start kerja nih rasa lain sketlah..tapi yang pasti saya rindu sangat nak nyanyi hehe kadang2 mana2 show yg boleh pergi mmg saya xlepaskan kat ofis pun mmg ada tempat jamming so kekadang mmg jamming n practice skali kat situ..banyak benda baru yang saya belajar dari staff saya dan orang2 di sekeliling saya...alhamdulillah dalam mencari rezeki tu jugak banyak ilmu yang saya dapat...terima kasih lah kepada mereka2 yang banyak membantu saya..Shah,fairuz,atan,amir,zimi,one,amir dan adik2 practical saya Lutfi,febrina dan ika....thanks ya..dalam sibuk2 nih jugak saya dan team sedang menyiapkan satu album istimewa antara saya dan suami..bukan album duet pun sebab hanya ada 2 lagu duet jer kat dalam tu yang lain semua lagu solo saya dan dia..alhamdulilah ada rezeki lagi..dan yang pasti lagu2 saya nanti adalah bertemakan cinta dan saya lebih menekankan irama balada kerana ia sangat sesuai dengan vokal dan diri saya..ok nanti kita sambung lagi k...nak sambung kerja sket sebelum tido..nite..guyssss..love mu family so much....TQ ALLAH..

Wednesday, February 9, 2011

Tuesday, February 8, 2011

Isma dan anak2 tersayang....................




salam...Majalah keluarga keluaran bulan ini ada menampilkan saya bersama anak2..sebenarnya saya memang suka bergambar terutama dengan orang2 yang saya sayang..anak2 adalah anugerah yang terhebat dan paling indah dalam hidup saya..Terima kasih Allah atas anugerah yang tidak ternilai ini..sehabis baik saya akan cuba menjaga mereka dengan baik dan sempurna.Harapan saya sama seperti ibu2 yang lain mendoakan anak2 supaya menjadi anak yang soleh dan berjaya dalam hidup..dan yang paling penting mereka sentiasa di sayangi dan di kasihi oleh orang2 sekeliling mereka..waktu saya meninggalkan mereka untuk menyertai AF7 perasaan saya di waktu itu hanya Allah dan saya saja yang tahu..semua lihat saya hanya senyum sepanjang di akademi fantasia tetapi di dalam hati saya hanya Allah yang lebih mengetahui..bila rindu saya mengadu hanya kepadaNya..Cikgu Siti Hajar dan Cikgu Syafi antara insan2 yang banyak membantu saya menjadi seorang ibu yang kuat di akademi fantasia....bayangkan anak yang baru setahun,anak yang bersekolh yang dari kecil saya jaga tiba2 mereka kehilangan saya..tetapi yang penting anak2 merestui...dan suami saya menjalankan tanggungjawab sebagai ibu dan bapa dengan baiknya sepanjang ketiadaan saya..bila saya rindu saya tahu mereka juga amat merindui saya..tetapi percayalah apa yang saya lakukan semua utk mereka.dan alhamdulilah rezeki saya sentiasa ada di dalam bidang ini..dan semua itu hanya untuk mereka...dan sekarang saya bersyukur kerana mempunyai anak2 dan suami yang sentiasa di sisi menyokong dan menyayangi saya,saya juga punya karier dan pekerjaan yang melengkapkan hidup kami sekeluarga...terima kasih Allah

Isma~aku Bukan Pilihanmu Full Version Mp3 | MusicDumper.com - Free MP3 Downloads, Music Search and Embed Codes for your Profile!



Isma~aku Bukan Pilihanmu Full Version

Friday, February 4, 2011

aku Bukan Pilihanmu..live dari Isma

video
salam hi....dan ini adalah video yg saya buat khas utk peminat yg nak dengar saya nyanyi lagu nih secara live..saya cuba juga walaupun xberapa pandai bermain gitar...bukan niat nk tiru sesiapa tapi sememangnya saya suka bermain gitar di waktu lapang saya..dan gitar terbaru saya dapat dari Zimi Sofazr hadiah utk harijadi saya tahun lepas..tq yer Zimi..sewaktu saya memetik gitar dan menyanyikan lagu ini..ada satu gossip yg memperkatakan tentang rumahtangga saya..emm.. dalam hati sedih gak lah tapi saya percaya jodoh pertemuan di tangan Allah..apa yg boleh saya katakan..saya dan suami masih lagi bersama dan bahagia bersama anak2..Doakan lah kebahagiaan saya bukan mendoakan yg tidak baik utk saya dan keluarga..Terima kasih kepada insan-insan yg banyak menyokong saya..memberi semangat terutama suami yang amat memahami perasaan saya di kala gossip itu di perkatakan..oklah dah tak nak citer lagi pasal nih..sekarang saya nak tumpukan pada projek saya akan datang..Nusan Bakti Corporation akan menerbitkan sebuah filem bertajuk SOFAZR THE MOVIE JIWA KACAU di mana menampilkan kumpulan sofazr sendiri di samping pelakon kegemaran saya Along,Angah dan tauke Raja Lawak.di mana untuk pertama kalinya Tauke dan saya sendiri di beri tanggungjawab untuk mengarahkan filem ini..dan sekarang team kami sedang bertungkus lumus membuat persiapan sebelum penggambaran pada Mac nanti.Doakan yg terbaik utk saya k..sayang semua.....love...